İzmir İmplant Tedavisi
Sayfa İçeriği
Toggleİmplant Tedavisi Nedir ?
Dental implant tedavisi, tek diş veya çoklu diş eksikliğinde, alternatif dişe kök yaratmak için implantın çene kemiğine yerleştirilmesi ve implantın üzerine daimi dişin eklenmesi işlemidir.
İzmir’de İmplant Tedavisi
İzmir, implant tedavisi yaptırmak isteyen birçok hastaya ev sahipliği yapmaktadır. Sağlık turizmi sayesinde de birçok klinik yurtdışından hastaları ağırlamaktadır.
Türkiye’de tedavi fiyatlarının, Avrupa ülkelerinden daha ulaşılabilir boyutlarda olması sayesinde İzmir, implant tedavisi tercihlerinde önceliği olan şehirlerimizden biri haline gelmiştir.
İzmir İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır ?
İzmir implant diş hekimi tedavi için öncelikle üç boyutlu röntgen filmi isteyebilir. Çene kemiği uygunluğu anlaşılır ve hekimin de onayı alınınca tedaviye başlanabilir.
İlk olarak implant yerleştirilecek bölge uyuşturulur. Tercih edilen implant, çene kemiğine vidalanmak suretiyle yerleştirilir. Cerrahi işlem ile yerleştirilen dental implant diş etiyle kapatılır. Hem yaranın iyileşmesi hem de implantın çene kemiğine kaynaması için 3-6 ay kadar beklenilir.
İyileşme sürecinde temel fonksiyonları yerine getirmekte zorlanmaması için hastalara geçici protez diş takılarak rutin diş fonksiyonlarını gerçekleştirmesi sağlanır. Geçici protez kullanırken hastanın çok fazla zorlama yapmadan yemek yemesi gereklidir.
İyileşme sürecinde kişi, hekim tarafından belirli aralıklarla kontrole çağırılabilir. Bu kontrollerde iyileşme süreci gözlemlenir, hastanın şikayeti var ise giderilmesi adına destek sağlanabilir.
İyileşme süreci tam anlamıyla tamamlandıktan sonra daimi protezin takılması için implanta üst yapı yerleştirilir ve üzerine daimi diş eklenir. Tedavi tamamlanmış olur ve hasta normal yaşantısına devam edebilir.
İzmir İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürer ?
İzmir’de implant tedavi süreci, diş ve kemik yapınıza göre değişkenlik gösterebiliyor. Alt ya da üst çenedeki dişler de tedavi süresini belirleyebiliyor. 3-6 ay arasında değişen süreler olmaktadır.
Sürenin uzun olması, cerrahi işlem yapılan bölgedeki dikişli yaranın tamamen iyileşmesi ve implantın kemikle bütünleşmesinin beklenmesi sebebiyledir.
İmplantın bütünleşmesi sürecinde hastalar estetik görünümlü geçici protezlerle günlük hayatınıza sorunsuz şekilde devam edebilmektedirler.
İmplant Tedavisi Öncesi Muayene Neden Yapılır ?
İmplant tedavisine başlanmadan önce hekim tarafından genel ağız içi muayenesi yapılmalıdır. 3 boyutlu röntgen filmi de hastanın çene kemiğinin uygunluğunun kontrolü için yapılması gereklidir.
Hasta ağız için genel durumu tamam ise röntgen filminde implant yerleştirilecek bölge ve değerler belirlenir. Ona göre yerleştirilecek en iyi implant da belirlenmiş olur.
Sonrasında hastanın da tercihi alınarak implantın üstüne uygulanacak olan protezin model ve rengi belirlenir. Estetik bir diş yaratmak için tercih ve öneriler sonrasında İzmir implant diş doktoru ile tedaviye başlanabilir.
Her Kişiye İmplant Uygulanabilir mi ?
Çene kemiği, implant vidalarını kabul edecek genişlikte ve yükseklikte olduktan sonra hasta tedavi için düşünülebilir. İzmir implant tedavisi uygunluğu için en önemli faktör çene kemiği yapısıdır. Bu sebeple tedavi öncesi ağız-çene filmi istenmesi önemlidir.
Bazı kişilerde implant için çenede kemik miktarı uygun olmayabiliyor. Bunun için kemik tozu operasyonları ile kişi dental implant tedavisine hazır hale getirilebilmektedir.
Sağlıklı bir insan için tedavide üst yaş sınırı yoktur. Ancak kemik gelişimi tamamlanmamış kişilere uygulanması tercih edilmeyebilir. Bu yüzden 18 yaş önemlidir.
İmplant Tedavisi Kimler için Sakıncalıdır ?
- Vücudunun baş ve boyun bölgeleri için radyoterapi almış bireyler için implant tedavisi sakıncalıdır.
- Kemik gelişimi tamamlanmamış genç hastalar implant tedavisine uygun değildir.
- Çok fazla sigara tüketimi olan kişiler için de implant tedavisi sakıncalıdır. Cerrahi yaranın iyileşme sürecinde yoğun sigara kullanımı tedaviyi olumsuz etkileyebilir.
- Yüksek tansiyon, hemofili, diyabet, otoimmun gibi hastalıklara sahip kişilere implant tedavisi önerilmez.
- Bağışıklık sistemini (İmmün) baskılayıcı ilaçlar kullanan bireyler de implant tedavisine uygun değillerdir.
İmplant Tedavisi Süreci Nasıl İlerler ?
- İmplantı yerleştirmek için çene kemiği durumunun tespiti ve tam olarak nereye uygulanacağının belirlenmesi için detaylı bir röntgen filmine ihtiyaç vardır.
- Uygun ise, cerrahi işlem ile bölge uyuşturularak kök implantın çene kemiğine yerleştirilmesi yapılır. Operasyon yaklaşık 1 saat sürmektedir.
- Kemik, implantın çevresinde kaynarken ve yara yeri iyileşirken 2-3 ay gibi bir dinlenme süreniz olacaktır.
- Geçici protez diş ile günlük yaşantıya devam edilir.
- Sonunda daimi diş kök implantın üzerine eklenir ve dental implant tedavisi tamamlanır.
İmplant Uygulamasında Acı/Ağrı Hisseder miyim ?
Tedavi sırasında operasyon yapılacak bölgenin civarı uyuşturulacağı için bir ağrı hissedilmez. Cerrahi işlem sonrası bölgedeki anestezi etkisi geçtiğinde, diş çekimi sonrası oluşan ağrıya benzer basit bir ağrı oluşabilir.
Operasyon bitimindeki ilk akşam hissedilen bu ağrılar, ağrı kesiciler ile kolaylıkla giderilebilir.
İmplant Tedavisi Kimlere Yapılabilir ?
- Alt çenesindeki dişlerin tamamını kaybetmiş ve protezli hastalar
- Üst çenedeki tüm dişlerini kaybetmiş ve protezi olan hastalar
- Alt ya da Üst çenede kısmi diş kaybı olan hastalar
- Tek bir dişini kaybetmiş hastalar
- Estetik kaygılar için implantı tercih eden kişiler
İmplant Tedavisinin Avantajları Nelerdir ?
- Daha estetik bir görünüm katar.
- Daha iyi çiğneyebilme avantajı sağlar.
- Her şeyi yiyebilme ve çiğneyebilmeye bağlı sağlıklı ve dengeli beslenme. Dolayısıyla konforlu bir hayat.
İmplantların Kullanım Ömrü Ne Kadar ?
İmplantın bakımı, kullanım ömrünü belirleyecek en önemli faktördür. Doğru ağız ve diş sağlığı bakımı ile kırk yıla kadar sorunsuz kullanım olduğu görülmüştür.
Gerekli diş bakımları gerçekleştirilirse, implant dişler ömür boyu sorunsuz kullanılabilirler. Olumlu ve olumsuz etkenleri diş hekiminizden öğrenebilirsiniz.
İmplant Dişlerin Temizliği Nasıl Olmalıdır ?
Evet. İmplantların temizliği en az kendi ağız ve diş temizliğimiz kadar önemlidir. Hatta kendi dişlerimizden bile önemli saymak, bir ömür sorunsuz kullanımı sağlar.
Ağız ve diş sağlığı bakımından doğal dişlerimize yapmamız gereken bakımların aynısını, implant dişlerimiz için de gerçekleştirmeliyiz.
İmplant Sonrası Sigara İçilir Mi ?
Cerrahi işlem sonrasında dikiş bölgesinde yara ağızları birkaç gün açık kalır. Bu sırada sigara içmek enfeksiyon riskini arttırır. İmplant tedavisi sırasında kullanılan sigaranın, implantın kemik ile bütünleşmesini olumsuz etkileyebildiği gözlemlenmiştir.
İmplantların Vücut Tarafından Reddedilmesi Söz Konusu Mudur ?
İmplantlar herhangi bir yan etkisi olmayan maddelerden yapılmıştır ve vücudumuzda herhangi bir organizmaya ait bir parça değillerdir. Vücut ile uyumlu titanyum malzemeden üretilmektedirler.
Doğal olarak, organ naklinde olan bir riskler gibi vücudun reddetmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Gönül rahatlığıyla yaptırılabilir.
Damak-Protez Kullanan Kişiler İmplant Diş Yaptırabilir mi ?
Evet. Hareketli protez dediğimiz tak çıkar damak protezlerinden kurtulmak isteyen hastalar kemik yapıları müsait ise İzmir implant tedavisi tercih ederek protezlerinden kurtulabilirler.
All on four veya all on six denilen yöntemlerle alt ya da üst çenedeki tüm dişler, toplamda 4 veya 6 kök implant üzerine oturtularak kazanılabilir. Hareketli damağın tamamen sabitlenmiş damak olarak kullanıldığını düşünebilirsiniz.
İmplant Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir ?
Operasyon sonrasındaki ilk 2 saat sıvı ve katı gıda alınmamalıdır. İlk 24 saat sıcak gıdalar tüketilmemeli. Sadece ılık ve yumuşak besinler veya gıdalar tüketilmelidir. İlk hafta yine çok sıcak yiyecek ve içeceklerden kaçınılmalıdır.
İlk 24 saat tükürükte kan görülebilir. Normal bir durumdur. Yara bölgesinin iyileşme sürecine zarar gelmemesi için ilk 24 saat tükürülmemelidir veya ağızda çalkalama yapılmamalıdır. Diş fırçalama ve gargara yapılmamalıdır.
Operasyondan 36 saat sonra 1-2 hafta boyunca günde 2 defa olmak üzere ağız temizliği için ılık suyla gargara yapabilirsiniz. Sonrasında 30 dakika boyunca herhangi bir şey yenmemelidir.
İlk 24 saat sigara kullanılmamalı, alkol tüketilmemelidir. Diş hekimi tarafından reçete edilen ilaçlar var ise düzgünce kullanılmalıdır.
İmplant Diş Tedavisi Pahalı mı ?
İmplant tedavisi maliyeti, sahip olunacak problemsiz dişin bir ömür boyu rahat kullanımı dolayısıyla rahatlıkla kabul edilecek seviyelerdedir. Bu sebeple pahalı bir tedavi sayılamaz.
Estetik diş uygulamalarında bile tercih edilen seçenekler arasında implant dişler başı çekmektedirler. Kök implantın üzerine diş etleriyle mükemmel uyum sağlayan zirkonyum dişler de kullanılabilir.
Sağlamlığın yanın da estetik bir görünüm de elde edilmiş olur. Bu artı sayesinde implantlar, kusursuz fonksiyonel işlevin yanı sıra estetik bir görünümü de sağlamış olurlar.
İzmir İmplant Merkezleri hastalara birçok implant markası seçeneği sunabilmektedir. Yerli marka implantlar da bazı kişilere fiyat konusunda kolaylıklar sağlayabilmektedir.
İzmir İmplant Fiyatları Ne Kadar ?
İzmir implant fiyatları kullanılacak olan implantın markası ve fiyat politikasını etkileyebilecek çeşitli sebepler dolayısıyla her klinikte farklılıklar gösterebilir.
İmplant uygulamasına engel teşkil edebilecek ağız içindeki problem ya da eksiklerin giderilme mecburiyeti bile fiyat dengesini değiştirebilir. Net fiyat belirlenebilmesi için diş doktoru ile iletişime geçmek ve klinik muayene istemek, doğru bir tercih olur.
Ayrıca, diş kliniklerinin kendi web sayfalarında fiyat bilgisi paylaşmaları YASAKTIR.
Günümüzde, yerli implant markalarının gittikçe yaygınlaşması, kişilere fiyat anlamında opsiyonlar sağlamaktadır. Gelişen teknoloji sayesinde yerli implantlara olan güvenin artması sonucu tedavi fiyatları, birçok kişi için daha ulaşılabilir boyutlarda olmaktadır.
İmplant tedavisini yaptırmaya karar verdiğiniz klinik ya da hekim ile iletişime geçmek, en doğru fiyat bilgisine sahip olmanızı sağlar.
İmplant Tedavisi ve İmplant Dişler hakkında merak edilenleri sizler için derledik.
İmplant Tedavisi Zor Mu ?
İmplant tedavisi zor bir tedavi değildir. İşinde tecrübeli bir diş hekimi tarafından uygulanan tedavinin tüm aşamaları hasta için konforlu geçer.
İmplant Tedavisi Yaş Sınırı Var Mı ?
Tedavi için kemik gelişiminin tamamlanmış olması beklenir. Bu da 18 yaş ve üzeri kişilerin uygunluğunu gösterir.
İmplant Diş Bakımı Nasıl Olmalıdır ?
İmplantların doğal dişlerimiz gibi fırçalanmaya ve korunmaya ihtiyaçları vardır. Doğru bakım ile ömür boyu sorunsuz kullanım yapılabilir.
İmplantlar Kanser Yapar mı ?
İmplantların vücuda karşı hiçbir yan etkileri yoktur. Kanser yaptığı ile ilgili hiçbir bilimsel çalışma yoktur. Gereksiz yere yayılmış bir söylentiden ibarettir.
İmplant Tedavisi Sonrası Sigara İçmek Zararlı mı ?
Cerrahi işlem ile implant yerleştirildikten sonra dikişler atılır. Yara ağızları 2-3 gün kadar sonra kaynama yapar. Bu sebeple sigara içek açık yaranın iyileşmesinde olumsuz bir durum yaratabilir.
İmplant Diş ile MR Çektirilir mi ?
MR cihazları mıknatıs özelliğine sahip maddeleri kendine doğru çeker. İmplantlar, mıknatıs özelliği olmayan titanyum malzemeden üretilir. Güvenle çektirilebilir.
İmplant mı Yoksa Köprü Diş mi ?
Bu sorunun en iyi cevabını hekiminiz verebilir. Ama implantın köprüye göre avantajları daha fazladır. Çiğneme fonksiyonu, sağlamlık ve estetik, implantların en büyük avantajlarıdır.
İmplant Sonrası Yemek Yeme Nasıl Olmalıdır ?
Cerrahi işlem sonrasında 2 saat boyunca hiçbir gıda alınmamalıdır. 24 saat boyunca katı besinlerden ve sıcak soğuk her türlü gıdadan kaçınılmalıdır. İyileşme sürecindeki beslenme aşamalarını hekiminizden öğrenebilirsiniz.
İmplant Tedavisi Aşamaları Hakkında Animasyon Video